Doručenie zdarma pre všetky objednávky nad 55,00 €

Barista

Pojem „barista” sa objavil vďaka existencii talianskej kávovej kultúry presnejšie vďaka talianskemu espressu. Samotné slovo znamená „barman(ka)” a v minulosti sa tento výraz používal v súvislosti s osobou, ktorá pracovala za pultom.

Dnes baristom nazývajú len oficiálnych prípravárov káv, ktorí vlastnia potrebné teoretické vedomosti o kávovej rastline, o druhoch, pestovaní, spracovaní, distribúcii a pražení, poznajú spôsoby skladovania, balenia a techniky prípravy káv. Majú informácie o surových produktoch spojených s prípravou káv, majú potrebné technické informácie o mlynčekoch a kávovaroch a o príslušentsvách potrebných k nim.

V praxi je nevyhnutné, aby dokázali pripraviť z rôznych kávových druhov také kávové nápoje, ktoré obsahujú všetky charakteristiky tejto jedinečnej rastliny aj za pomoci mlynčekov a kávovarov rôzneho typu.

Baristi podporujú pracovníka kaviarne rôznymi nápadmi vo vypracovaní ponuky kávových nápojov, s dôrazom na harmóniu chutí a estetického vzhľadu káv.